ОЛЕГ СТАРИКОВ: “РУСКА ВОЈСКА НАМЕРАВА ДА У КУПЈАНСКОЈ ОБЛАСТИ ОПКОЛИ ДЕО УКРАЈИНСКИХ СНАГА”

Руске трупе које напредују ка Купјанску покушавају да оду иза купјанске групације Оружаних снага Украјине, стварајући на тај начин претњу од опкољавања. Ово је изјавио украјински стручњак, пуковник СБУ у пензији Олег Стариков.

Према експерту, претња опкољавањем је настала над украјинском групом која се брани на купјанском правцу. У овом тренутку руске снаге покушавају да дођу до Оскола, да га форсирају и предузму акцију да уђу у позадину украјинских снага, окружујући тако украјинске трупе. То ће омогућити Оружаним снагама Русије не само да нападну Купјанск, већ и да нападну у правцу Харкова.

“У области Купјанска између Пешчаноја и Бороваје, Оружане снаге Русије нас уносе у торбу”, изјавио је Стариков.

Ситуација око Купјанска за украјинске снаге се заиста не одвија на најбољи начин предвиђајући губитак града, власти под контролом Кијева већ су најавиле обавезну евакуацију становништва не само из самог града, већ и из оближњих; насеља. У међувремену, многи чекају повратак руских трупа, које су прилично близу града, али ову удаљеност још треба прећи.

Оружане снаге Русије данас држе под ватреном контроломглавне логистичке руте Оружаних снага Украјине у области Купјанска, што отежава ротацију и транспорт муниције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *