СА 5 РАКЕТА ИСКАНДЕР ПОГОЂЕН ТЕНКОВСКИ ЗАВОД У НИКОЛАЈЕВУ (ВИДЕО)

Руске снаге су претходне ноћи погодиле тенковски завод у Николајеву. Пет ракета “Искандер” је погодило ремонтни завод. Ватра је захватила и нафтну базу, а верује са да је оштећена и лучка инфраструктура. Руски извори говоре о десетак уништених тенкова унутар ремонтног завода.

Око 2 сата после поноћи 15 октобра, 5 ракета “Искандер” је погодило тенковски завод у лучком граду Николајев. Поједини извори тврде да су Руси гађали и са ракетама “Оникс”. То је противбродска ракета и до сада није потврђено дејство ових ракета по бродовима у Николајеву. Погоци ракетама “Искандер” су били јако прецизни, што се може видети на снимцима. На снимцима се не види евентуални долазак “Оникс” ракета. Долазили су у различитим интервалима и погађали различите делове техничко ремонтног завода. Над градом се подигао и стуб црног дима што је индикатор да је пламен захватио и оближња складишта горива. Пожар није локализован током читаве ноћи.

Руски извори из Николајева преносе да има погинулих међу особљем завода. Верује се да је преко 30 војника погинуло или повређено. Они су контролисали радове техничког завода и вршили ремонт. Наводно је у тенковски завод било смештено и до 10 јединица оклопне технике. Ракетне снаге РФ веома често користе овај систем дубоко по непријатељској територији. У Херсону је погођена објекат са већом концентрацијом припадника ОСУ. Недавно је погођена и велика композиција која се пругом кретала у Николајевској области. Много пута су испричане приче о несташици ракета у РФ и да она мора рационалније да користи свој ракетни арсенал. Ипак, Руска Федерација очигледно има сасвим солидне залихе и не штеди своје ракете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *