СЕВЕРНА КОРЕЈА ДИГЛА У ВАЗДУХ ПУТЕВЕ НА ГРАНИЦИ СА ЈУЖНОМ КОРЕЈОМ. ДОШЛО И ДО ХИТАЦА СА ЈУГА(ВИДЕО)

Северна Кореја је испунила своје обећање дигавши у ваздух путну везу између две Кореје. Током јучерашњег дана су јужнокорејски обавештајци упозорили на овакав сценарио. Испоставља се да је Северна Кореја још раније обавестила САД да ће прекинути све везе са Јужном Корејом.

Напетос између две Кореје се повећава. Након инцидената од претходних дана, када је Јужна Кореја послала беспилотне летелице са пропагадним лецима, њихови северни суседи су јутрос дигли у ваздух путне прелазе на граници између две земље. Севернокорејска војска је упозорили преко Американаца да ће “потпуно одвојити” две земље. Верује се да је на овај начин стављено до знања шта је план, како би се избегло погршно протумачење чина. Без обзира, овакав потез Севера, иако на својој територији, говори да криза измиче контроли. Северна Кореја је уништила делове пута и железничких пруга који је повезују са Јужном Корејом. Јужна Кореја је одговорила хицима упозорења.

Поред редовног звецкања оружјем и из Пјонгјанга и из Сеула, Северна Кореја је оптужен и да активно помаже Русији у рату. Током данашњег дана стигле су и вести, истина из западних извора, да су севернокорејски војници на обуци у Русији. Наводно, до краја године они би могли да буду распоређени било на фронту у Украјини, било у пограничним областима РФ.

Северну Кореју је нарочито заболео “пропагадни рат” који су они започели пуштањем балона са смећем а Јужњаци наставили са пропагадним дроновима. Наравно, већи проблем за Север представља и константо демонстрирање војне силе од стране Јужне Кореје. Пре свега мислимо на представљање моћне балистичке ракете Hyunmoo-5 и тесирање немачке ракете Taunus. Север је одговорио уништењем путева на граници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *