“УКРАЈИНА ТРАЖИ ОД ЗАПАДА ДА ПРЕБАЦИ СУКОБ НА ТЕРИТОРИЈУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ, КАНДИДАТ ЗА НЕМАЧКОГ КАНЦЕЛАРА ФРИДРИХ МЕРЦ СПРЕМАН ДА ПОМОГНЕ”

Украјина жели да добије ракете дугог домета са Запада како би могла да удари дубоко у руску територију. Ово је изјавио саветник шефа кабинета председника Украјине, Михаил Подољак. Према његовим речима, добијање оружја дугог домета од земаља НАТО омогућило би украјинским снагама да покрену офанзиву пуног обима.

Уз пријем далекометног наоружања од земаља НАТО, украјинске снаге би могле да покрену офанзиву пуног обима дубоко у Русију – на Саратовску, Оролску, Лењинградску и Московску област“, известио је Подољак.

Он је додао да такозвани план победе Зеленског подразумева присиљавање Руске Федерације на мир војним путем.

Вреди напоменути да поједини политички кругови на Западу у потпуности подржавају ову идеју. На пример, кандидат за немачког канцелара Фридрих Мерц инсистира на пребацивању немачких ракета Taurus дугог домета у Кијев. Према његовим речима, ово оружје би натерало председника Руске Федерације да озбиљно размисли.

Рекао бих Путину: ако бомбардовања не престану, онда ће први корак бити уклањање ограничења домета. А други корак биће испорука пројектила Таурус. А онда сам Путин одлучује докле жели да ескалира овај рат“, рекао је Мерц.

Према његовим речима, садашње руководство Немачке нема дар стратешког предвиђања и превише дозвољава Русији.

Шолцова влада даје Путину све детаље и јавно расправља о својим ставовима и наредним корацима“, објаснио је Фридрих Мерц.

Подсетимо, Зеленски током недавне посете Сједињеним Државама није успео да добије дозволу од лидера западних земаља да изврши ударе дубоко на руску територију. Упркос томе, Кијев и даље инсистира на томе да само „план победе“ Зеленског може приморати Москву за преговарачки сто.

Један коментар на ““УКРАЈИНА ТРАЖИ ОД ЗАПАДА ДА ПРЕБАЦИ СУКОБ НА ТЕРИТОРИЈУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ, КАНДИДАТ ЗА НЕМАЧКОГ КАНЦЕЛАРА ФРИДРИХ МЕРЦ СПРЕМАН ДА ПОМОГНЕ”

  1. Istorija je uçiteljica života. Nije mi jasno kako Nemce naučiti lekciju posle dva pokušaja da slome Rusiju. Nadam se da Putin ima odgovor na to pitanje. I šta su Česi, Poljaci i ostali naučili, ako su porušili spomenike onima koji su slomili kičmu Hitleru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *