МИРСАД -1 ХЕЗБОЛХАОВ ГЛАСНИК СМРТИ КОЈИ НАПАДА СА НЕБА СЕВЕР ИЗРАЕЛА!

За сада је познато само да је пособан да носи до 40 килограма експлозива, има максималну брзину од 370 километара на сат, а оперативни домет је 120 километара

Шиитска организација Хезболах сваког дана изводи интензивне нападе на израелске војне циљеве. На мети напада нашла се у недељу увече и израелска елитна бригада “Гоални” у Хаифи иначе војна формација која је имала значајно учешће у оба Либанска рата, а због катастрофалних губитака доживела чак и побуну.

Међутим, то није тема него средство са којим Хезболах спроводи интензивне нападе на Израел, а познат је као дрон камиказа Мирсад -1.

Мирсад-1 је извиђачки и камиказа дрон који користи либанска милитантна група Хезболлах. Овај беспилотни ваздушни систем (УАВ) користи се за обављање надзорних мисија и офанзивних напада, посебно против израелских војних циљева и инфраструктуре.

Хезболлах већ дуже време користи дронове као део свог арсенала, а Мирсад-1 је један од првих беспилотних летелица које је група развила или добила, углавном захваљујући помоћи Ирана, који им је обезбедио технологију и опрему. Иран је Хезболлах-у доставио различите моделе дронова, од којих су многи базирани на иранским дизајнима као што су Мохајер или Схахед серије.

Главне карактеристике Мирсад-1 дрона укључују:

Извиђачке способности: Опремљен је камерама и сензорима за прикупљање обавештајних података, праћење и надзор у реалном времену, што помаже Хезболлах-у у планирању операција.
Камиказа напад: Може бити опремљен експлозивом и коришћен за самоубилачке мисије, где дрон намерно удара у мету како би изазвао штету.
Мирсад-1 је постао познат када га је Хезболлах користио да уђе у израелски ваздушни простор почетком 2000-их (2004 и 2005), што је показало његову способност да избегне радарску детекцију и изврши мисије на територији непријатеља.

Техничке спецификације овог дрона нису широко познате, али је познато да има ограничен домет и носивост у поређењу са напреднијим УАВ системима. За сада је познато само да је пособан да носи до 40 килограма експлозива, има максималну брзину од 370 километара на сат, а оперативни домет је 120 километара.

Временом су Хезболахове способности у коришћењу дронова напредовале, и сада располажу модернијим моделима са већим капацитетом за ношење терета, бољим камерама и прецизнијим системима за навођење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *