РУСКА МОРНАРИЧКА ПЕШАДИЈА ПОТВРДИЛА ПРИСУСТВО ПЛАЋЕНИКА ИЗ ГРУЗИЈСКЕ ЛЕГИЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Грузијски плаћеници су и даље у Курској области, а наишли су на њих и војници руске морнаричке пешадије. Како је рекао командир чете са позивним знаком „Јакуб”, плаћеници углавном делују у другом ешалону.

Плаћеници из такозване „Грузијске легије” учествују у биткама у Курској области, углавном иду у другом ешалону, пуштајући војнике украјинских снага испред себе. Ова тактика омогућава плаћеницима да идентификују руске ватрене тачке док су и сами безбедни. Истовремено, трпе и губитке.

Наш непријатељ је другачији, постоје специјалисти територијалне одбране који се користе као месо да идентификују наше ватрене положаје и изврше извиђање. Иду као месо, а за њима долазе обучени људи, плаћеници, и Пољаци, и „грузијска легија“. Ми се боримо са њима, али и они завршавају“, навео је „Јакуб”.

Према речима руског морнаричког пешадинца, врло је лако разликовати украјинског војника из територијалне одбране и страног плаћеника. Први имају уобичајену опрему и оружје совјетског типа, док плаћеници имају све углавном западно: јуришне пушке, бацаче граната, као и опрему. За разлику од обичних плаћеника, ови плаћеници увек путују у сопственом транспорту, користећи оклопне аутомобиле стране производње.

У овом тренутку, Украјинци који се повлаче остављају велики број наоружања и муниције на положајима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *