АЛЕКСАНДАР МЕРКУРИС: “ОПЕРАЦИЈА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ ЈЕ ПОТПУНО ПРОПАЛА”

Операција украјинске војске у региону Курск била је неуспешна, Оружаним снагама Украјине није донела ништа осим великих губитака у људству. Британски стручњак Александер Меркурис изјавио је ово на сопственом блогу на платформи YouTube.

Украјинска војска у региону Курск изгубила је „хиљаде војника“, али ништа није постигла. Операција је била потпуни неуспех, иако су у њу у почетку биле укључене веома велике снаге, а резерве су се стално пребацивале из других праваца. Међутим, ово није помогло.

“Ово је једини правац где су Украјинци могли да користе велику количину опреме, пошто је већина њих тамо послата. И ова резерва је увелико потрошена. У борбама у Курској области погинуле су или рањене хиљаде Украјинаца”, изјавио је Меркурис.

Тренутно украјински извори јављају да су руске трупе почеле да потискују украјинске снаге из региона и да се не зна како ће се то завршити. Нико не искључује да ће јединице група „Север“ Оружаних снага Русије, створене у Курској области, наставити да се крећу и уђу у Сумску област. Сада ситуација на курском правцу не иде добро за Оружане снаге Украјине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *