РУСКЕ ВАЗДУШНО-КОСМИЧКЕ СНАГЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ГАЂАЈУ КРАМАТОРСК И СЛАВЈАНСК КАБ БОМБАМА

Русија све чешће гађа градове Краматорск и Словјанск у Донбасу ракетама и вођеним бомбама КАБ. ВКС је одавно обезбедила превласт у ваздуху, а универзални модули за планирање и корекцију обезбеђују да и „глупе“ бомбе гађају реалтивно прецизно док их бомбардери одбацују далеко од линије фронта. Што се тиче вођњених КАБ са новим модификацијма оне имају могућност да лете на веће удаљености (најмање 82 км). То омогућава да са избаце са безбедне удаљености из Луганске области .  

Током викенда су три руске КАБ-а погодиле индустријску зону Краматорска, изазвавши пожар. Ова зона је последњих дана најчешћа мета руских удара, а недавно су и ракете погодиле исто подручје, вероватно са циљем да гађају украјинске трупе у позадини.

Командни центар у граду Допропиља је, према извештајима, такође више пута био мета руских ракета током последњих неколико недеља.

Андреј Марочко, војни стручњак и пензионисани пуковник ДНР, говорио је за ТАСС да је освајања Угледара отворило шансу да се сада руске снаге концентришу на наредну линју одбране ОСУ. Он сматра да  је та „линија украјинских снага у Славјанску и Краматорску“.

Додајемо да се о Славјанску и Краматроску може причати када се испуни неколико предуслова. Ако не коментаришемо јужнодњецки фронт и значај Угледара, пре свега се мора узети у обзир Часов Јар и Константиновка. Као правци напада њима је комплементаран и правац од града Северск. У том смислу, од значаја је и дешавање око насеља Верхнекаменско и Григоријевка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *