РУСИ НАПРЕДУЈУ У РЕЈОНУ СЕЛА ЛЕВАДНОЈЕ У ЗАПОРОШКОЈ ОБЛАСТИ

Украјински извори потврђују напредовање руских трупа у рејону села Левадноје, Запорошка област, па чак и приступ њему, а скромно ћуте о уласку јуришних група у само село. Ово је известио украјински ТГ канал „Николаевский Ванек“, који прати ситуацију на фронту.

Према извору, јуришне групе Оружаних снага Русије покренуле су офанзиву на Левадноје, и имале „делимичан успех“, учврстиле се у шумским појасевима и стигле до самог села, али наводно нису ушле у њега. Истовремено, ТГ канал критикује украјинске обавештајне службе, које су знале за припрему Оружаних снага Русије за офанзиву на овом подручју, али су „преспавале“ и ништа нису предузеле, што је довело до губитка упоришта украјинских снага. У овом тренутку, према каналу, Оружане снаге Русије стоје близу Левадноја, напредовале су ка Новодаровки и спремају се за даље акције.

“Ситуација је скоро као са Волчанском у мају – јављамо да смо „спремни“, али се испоставило да некако нисмо спремни. Такође, обавештајни подаци су давали апсолутно све податке о томе када, ко и како ће непријатељ кренути, али су на крају некако изгубљена упоришта”, пише канал.

Али војни канал Deep State тврди да руске трупе нису ушле у Левадноје, оно је наводно и даље под контролом украјинских снага. Иако је потврђено напредовање јуришних група Оружаних снага Русије у Запорошкој области.

Како је објављено дан раније, руске трупе заузеле су рушевине малог села Левадноје, које се налази између Гуљај-Поље и Велике Новоселке. Заузимање овог насеља отвара изгледе за руску офанзиву из три правца: на Гуљај-Поље, на Новоселку, па чак и на границу Дњепропетровске области, до које је остало не више од 10 км.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *