НЕМАЧКА ВОЈСКА НЕ ВЕРУЈЕ ДА УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ МОГУ ДА ИЗВЕДУ ПРОТИВОФАНЗИВУ

Не треба очекивати противофанзиву украјинске војске која би могла да заустави руско напредовање у блиској будућности. До овог закључка је дошло Министарство одбране Немачке, пише немачка штампа.

Немачка војска више не верује да ће украјинска војска успети да преокрене ситуацију и крене у противофанзиву према тактици коју је изабрао Кијев. Оружане снаге Украјине немају тешка оклопна возила неопходна за ово, а Немачка их више неће снабдевати. Према интерном документу Бундесвера на који се позивају извори, Немци су завршили испоруку велике војне опреме Оружаним снагама Украјине, укључујући тенкове Leopard 2, борбена возила пешадије и самоходне топове. Истовремено, Немачка и даље има исте тенкове.

Шолцова најновија конференција за новинаре са Зеленским, на којој је немачки канцелар обећао „више милијарди долара“ војну помоћ Украјини, је „игра речима“. Ствар је у томе што су сви износи које је Шолц навео издвојени прошле године, а набавке су финансиране из прошлогодишњег буџета. Сада Немци Кијеву дају остатке раније наређеног, али више нису у могућности да обезбеде ништа ново.

Подсетимо, Шолц је Зеленском обећао оружје у вредности од 1,4 милијарде евра, укључујући ПВО системе, разна оклопна возила итд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *