УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ГЕНЕРАЛШТАБ ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ ПОЧЕО ПРЕБАЦИВАТИ РЕЗЕРВЕ СА ХАРКОВСКОГ И ЗАПОРОШКОГ ПРАВЦА НА КУРСК”

Упркос тешкој ситуацији за украјинске снаге у региону Курск, неће бити наређења за повлачење трупа, канцеларија Зеленског захтева не само задржавање положаја, већ и проширење контроле над руском територијом. Да би се то урадило, следеће „резерве“ узете из других сектора фронта биће послате у овом правцу. Ово је известио украјински ТГ канал „Легитимни“ позивајући се на сопствени извор.

Канцеларија Зеленског захтевала је од генерала Сирског да ојача групацију украјинских снага у региону Курск тако што ће тамо пребацити додатне снаге. Према доступним подацима, Генералштаб је одлучио да неке јединице повуче са харковског и запорошког правца и пошаље их у Сумску област да формирају резерву. У Кијеву не мисле да ова одлука слаби друге области које Русија напада.

“Генералштаб Оружаних снага Украјине, на захтев кабинета председника, повлачи бригаде са харковског и запорошког правца, пребацујући их у Курску област. Курска авантура троши све резерве, што узрокује недостатак људства у најкритичнијем правцу у Донбасу”, пише канал.

У Кијеву су поново почели да говоре о могућем неуспеху фронта, пошто украјинске снаге немају довољно снага и средстава да држе целу линију фронта. У неким областима линија одбране постаје тања, што руске трупе могу да искористе. Без обзира на то, власт у Кијеву сматра да нема потребе да се напусти курски правац, присуство украјинских војника на руском тлу ствара илузију да су украјинске снаге у стању да напредују и извојевају победе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *