УНИШТЕНА УКРАЈИНСКА КОЛОНА ОД 17 ЈЕДИНИЦА ТЕХНИКЕ НА ПУТУ КОРОЊЕВО-СУЏА! ПОТВРЂЕН РУСКИ НАПРЕДАК ПРЕМА СУЏИ (ВИДЕО)

Оружане снаге Руске Федерације заузеле су велику територију у Курској област. Све је почело јуришом на насеље Зелени Шљах, када је руска оклопна колона муњевито прошла кроз километре противничке територије. Да би се говорило о успеху чекали смо видео-потврде. Током јучерашњег дана потврђено је да се овај део фронта круни, а појавили су се и видео снимци уништене украјинске колоне. У оклопној колони је уништено или напуштено чак 17 јединица оклопне технике, различитог порекла.

Сада, када су се руске снаге утврдиле у насељу Зелени Шљах, у јавност излази снимак катастрофалних губитака Оружаних снага Украјине. Конкретно – оклопних јединица. Читава колона украјинске технике је уништена на путу Короњево-Суџа. На снимцима је пребројано чак 17 оклопних возила ОСУ. У колони има свега: од америчких M1126 Stryker, M2A2 Bradley, Maxxpro International, преко украјинских Kozak-7, турских Kirpi и шведских CV9040C. Част Немаца је бранио један уништени Marder 1A3, а Француза VAB. У напад на Курску област Оружане снаге Украјине су утрошиле озбиљне количине западне технике. До сада је визуелно потврђен губитак преко 200 јединица.

Уништена украјинска оклопна колона

Након јуриша који се догодио током среде и четвртка, постављало се питање да ли ће се Руси одржати на достигнутим позицијама. Неочекиван напад главном рутом снабдевања уа ОСУ у појединим моментима је деловао надреално. Руска оклопна возила су пролазила поред украјинских тенкова. Напомињемо, ова саобраћајница је суштински важна и за Русе, јер води до највећег упоришта ОСУ – града Суџа. Стављањем ове саобраћајнице под своју контролу, Руси би потпуно одсекли снаге ОСУ северно од град које учествују у нападу на Курску област. У овој области се налази главница те војске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *