РУСКА АВИЈАЦИЈА ИЗВЕЛА ЈЕ РЕКОРДАН БРОЈ ВАЗДУШНИХ НАПАДА ПО УКРАЈИНСКИМ ЈЕДИНИЦАМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Руска војна авијација је 10. октобра извела више од 25 напада на положаје Оружаних снага Украјине у областима Зелени Шљах, Мала Локња и Суџа у Курској области. Тај дан је поставио рекорд по броју ваздушних напада.

Временске прилике прилагођавају дејства Оружаних снага Украјине у региону – путеви који су постепено постајали блатњави од кише приморали су украјинске снаге да концентришу опрему дуж три асфалтна пута: Дјаконово – Суџа, Лгов – Суџа и Рилск – Коренево – Суџа према украјинској граници. Чим се опрема и људство украјинске војске уклоне са десантне просторије како би се прегруписали, одмах их напада руска авијација са бомбама ФАБ и “довршава” руска војска артиљеријом и дроновима.

Још није могуће са 100% сигурношћу разумети главни део руског противудара, пошто се ситуација у Курској области мења скоро сваког сата. Тамо где је линија фронта мање-више формирана, може постојати или сива зона, или зона под контролом руских трупа, или зона са „изгубљенимгрупама Оружаних снага Украјине.

Раније су украјински извори јавили да су јединице Оружаних снага Русије прогурале леви бок групе Оружаних снага Украјине у региону Курска. Према њиховим речима, 10. октобар је био толико „страшан дан“ за њих да су у борбу послани и артиљерци и руковаоци дроновима. Због пробоја руских јединица у рејон Новоивановке и Зеленог Шљаха, развила се „непоуздана тактичка ситуација“ за Оружане снаге Украјине, које су се налазиле на северу.

Један коментар на “РУСКА АВИЈАЦИЈА ИЗВЕЛА ЈЕ РЕКОРДАН БРОЈ ВАЗДУШНИХ НАПАДА ПО УКРАЈИНСКИМ ЈЕДИНИЦАМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *