РУСКА ВОЈСКА ЈЕ ОД 5. ОКТОБРА ИЗВЕЛА 38 ГРУПНИХ УДАРА ПРЕЦИЗНИМ НАОРУЖАЊЕМ ПО ВАЖНИМ ВОЈНИМ ЦИЉЕВИМА У УКРАЈИНИ

Оружане снаге Русије су од 5. октобра извеле 38 групних удара високопрецизним оружјем (укључујући ракете Кинжал) на индустријске и енергетске објектеУкрајине, као и на складишта, привремене тачке размештања украјинских војника и друге циљеве.

Јединице групе „Север“ руске војске напредовале су на курском правцу, ослобађајући насеља Покровски и Нова Сорочина. Руски авиони и дронови успешно су напали положаје шест механизованих бригада, четири одбрамбене бригаде, три ваздушно-јуришне бригаде, као и бригаде Националне гарде, тенковске и маринске пешадије Оружаних снага Украјине. Поред тога, руске снаге су напале украјинске јединице у области Липцова и Волчанска, у Харковској области.

У зони дејства руске групације Запад одбијена су 23 противнапада Оружаних снага Украјине. Руске јединице су такође уништиле 22 складишта наоружања и 13 противбатеријских станица и станица за електронско ратовање.

Уз то, руски борци Јужне групе уништили су већи број оклопних и других возила украјинске војске као и артиљерије, пет станица за електронско ратовање и десет складишта муниције. Истовремено су заузели насеља Желаноје Второке и Островскоје. Губици Оружаних снага Украјине овде су били веома тешки.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *