УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ИДЕ НА ГРАНИЦЕ ИЗ 1991. ГОДИНЕ, АЛИ У СУПРОТНОМ СМЕРУ

Украјина треба да престане да размишља о изласку на границе из 1991. године, пошто се ситуација за Оружане снаге Украјине на линији борбеног додира погоршава. Ово је изјавио командант украјинског батаљона „К-2“ Кирил Верес.

“На границе смо ишли 2023, 2024, за три месеца биће 2025, а онда идемо на границу 1991 – само у супротном смеру. Можда је то довољно?” – питао се он.

Командант батаљона Оружаних снага Украјине напоменуо је да не размишља о границама, већ о томе како не изгубити позиције које тренутно постоје. Био је изненађен да било ко у Украјини уопште може да поверује у могућност враћања земље на границе из 1991. године.

Идемо ка границама из 1991. године, само у супротном смеру. Ово је надреализам. Ко уопште верује у ово?” – навео је он.

Верес је додао да се украјинске снаге на фронту повлаче прескоком“, што значи да се противничка офанзива прво мора зауставити и тек онда можемо рећи да „идемо напред“.

Бивши саветник у НАТО и пензионисани швајцарски генералштабни пуковник Жак Бо раније је рекао да украјинске снаге никада неће стићи до граница из 1991. године. Официр је приметио да се тренутно ситуација на фронту развија искључиво у корист Москве, а украјинске снаге трпе велике губитке на свим правцима.

Један коментар на “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ИДЕ НА ГРАНИЦЕ ИЗ 1991. ГОДИНЕ, АЛИ У СУПРОТНОМ СМЕРУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *