РУСКИ ПРОДОР КРОЗ КУРСКУ ОБЛАСТ СЕ НАСТАВЉА. ВРАЋЕНО СЕЛО ОЛГОВКА – УКРАЈИНЦИ ИМАЈУ ОБЈАШЊЕЊЕ

Током 10 октобра Оружане снаге Руске Федерације су хитром акцијом изненадиле украјинску одбрану на левом крилу ОСУ у Курској области. Морска пешадија на оклопним транспортерима БТР-82 је дубоко зашла у непријатељску територију путем Рилск-Суџа. Сада цео тај северни крак украјинског продора дрхти, а украјински медији имају своје објашњење ситуације.

Морска пешадија је ослободила село Олговка у Курској области. Офанзива се наставља. Руске оружане снаге настављају успешно да делују у области Љубимовка и Зелени Шљах. Такође, има напретка у правцу Суџе, а борбе се воде за Плехово.

Украјински канали потврђују успехе руских снага на левом крилу групе Оружаних снага Украјине у Курској области.

Према информацијама са украјинског канала Deep State,  све је кренуло по злу, када су артиљерци и оператори дронова морали да крену у борбу. Због пробоја руских оружаних снага у области Новоивановка и Зелени Шљах, створила се “несигурна тактичка ситуација” за украјинске јединице на северу.

Као један од разлога постојећих проблема, украјински аналитичари наводе састав курске групе, која је “мешавина” разних јединица са лошом интеракцијом. Наиме, украјинске јединице се троше, а украјинска команда само погоршава ситуацију пребацивањем нових јединица из других бригада у погранично подручје, пише Deep State.

Руски продор из 10.10.2024
GoogleMaps-SuriyakMaps

Да би се задржао моментум и остварио успех Руси морају  да се задрже на достигнутим позицијама. Руси су и раније гонили противника дубље, као у случају напада на Свредликово. Ипак, после извесног времена су одустајали од заузетих територија.

Треба сачекати са закључцима, јер су неопходне и видео-потврде. Ипак, извори и једне и друге стране говоре о активностима и евидентном напретку Руса. Повлачење ОСУ из села Олговка је логична последица руског напада. Већ током викенда можемо очекивати далеко већи плод продора руских снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *