ЗАПОСТАВЉЕНИ ФРОНТ КУПЈАНСК СВЕ ВИШЕ АКТИВАН!

Украјинске оружане снаге извештавају о појачаној активности руских оружаних снага у правцу Купјанска. Од почетка ове недеље, руска војска је приметно појачала своје офанзивне акције у правцу Купјанска. Као што смо писали, ово је изјавио пензионисани пуковник Народне милиције из Луганска Андреј Марочко.

У овим регионима, украјинске јединице успешно одбијају око 25 напада руских трупа сваког дана. Такође, значајно је порастао број артиљеријских удара. Паралелно с тим, уништава се и критична инфраструктура украјинских снага. Ове информације је пренео Марочко, позивајући се на извештаје украјинских извора. Он указује на појачане активности на оба фронта.

Већ смо причали о мостовима преко реке Оскол, и активностима ВКС на овом правцу.

Нема сумње да овај фронт, помало заборављен од јавности, очекује динамична будућност. Овде Украјинци трпе од опробане руске тактике. Руси их примарно лишавају логистике, што је са реком Оскол дуж позадине нарочито критично, а онда спречавају евакуацију рањених и дотур материјала.

Како је већ рекао пензионисани  Морочко, Руси су забележили само једну успешну акцију евакуације рањеног. Без ротације и евакуације рањених овај фронт никако не може остати перспекитван за одбрану. Најновије информације говоре о пробоју у дужини од 3 километра према Купјанску. Чекамо потврду ове информације.

На Купјански фронт се ослања и правац Северск, па га их посматрамо као целину.

После заузимања Верхнекаменскога и Григоријевке, Оружане снаге РФ крећу у три правца према Северску. Треба додати да ОСУ још увек држи важне високе положаје, који морају бити неутралисани пре операције Северск. Овде је важно истакнути важност провере информација. Наиме, на руском информативном небу је дошло до сукоба између независних Телеграм-канала и руског Министарства одбране. Министарство тврди да руски блогери објављују нетачне информације, без чекања на званична обавештења. Са друге стране, Министарство често касни са својим објавама и “блогери” журе како би први пренели вест. Таква је информативна ситуација управо на овом делу фронта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *