УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ О СИТУАЦИЈИ СА ВОЈСКОМ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Велики украјински медији и даље игноришу оно што се дешава у Курској области, где су Оружане снаге Русије у протеклих неколико дана ослободиле неколико насеља, укључујући Покровски, Зелени Шљак, Љубимовку и Нову Сорочину. Руске трупе су такође преузеле контролу над прилично дугачком деоницом пута Суџа-Коренево, борећи се, између осталог, за велико село Свердликово.

У међувремену, украјински телеграм канали и даље пружају, додуше у одмереним дозама, информацију да у области Суџе није све, најблаже речено, сасвим глатко за Оружане снаге Украјине. Тако канал Deep State признаје напредовање руских нага у области Зеленог Шљаха и Новоивановке, која се налази северозападно од Суџе.

Из поруке украјинског информативног извора:

За суседне јединице на северу створена је веома несигурна тактичка ситуација“.

У ствари, реч је о томе да се неколико јединица Оружаних снага Украјине на северозападу Суџанског рејона нашло одсеченим (или близу њега) од главних снага. Сходно томе, постоји неколико опција за њих – или потпуно опкољавање и уништење, или позивање “Волге” (шифра за предају руским јединицама).

У украјинском сегменту друштвених мрежа појавиле су се поруке официра Оружаних снага Украјине са позивним знаком „Алекс“. Он такође препознаје успех руске војске на линији Љубимовка-Новоивановка.

У међувремену, у бројним изворима се појављују информације да су руске снаге пробиле украјинску одбрану у области Свердликова и приближиле се регионалном центру – граду Суџа.

Тумачење ситуације из Deep State:

На прагу смо другог Халепа”.

За референцу: израз „халепа“ има неколико значења на украјинском језику. Једна од њих је лоше време, влажно јесење време које прелази у зиму. Друго је невоља, беда, неред.

Можда украјински извор има на уму обе ове опције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *