РУСИ ЧИСТЕ СЕВЕРНИ КРАК УКРАЈИНСКОГ ПРОДОРА НА КУРСК! ВИДЕО РУСКЕ КОЛОНЕ КОЈА НЕОМЕТАНО ИДЕ ПУТЕМ КОРОЊЕВО-СУЏА (ВИДЕО)

Данас су борци руске 155. бригаде објавили видео снимке уласка у насеље Зелени Шљах из правца града Короњево. Чини се да је морска пешадија прошли кроз то подручје без борбе, јер је читава колона великом брзином протутњала корз насеље. Уколико је ово истина онда је то крај за читав северни крак украјинског продора у Курску област.

Током протеклих недеља су се водиле жестоке борбе на правцима према граду Короњево у Курској области. Након силовитог контранапада руске морске пешадије и ваздушно-десантних снага, ОСУ су изгубиле многе положаје на путу Короњево-Суџа. Град Короњево је био успутни циљ који је ваљало заузети на путу до нуклеарке “Курск” у Курчатову. После консолидације, ОСУ су успеле током викенда да поврате неке области у околини саобраћајнице. Ипак, данас стиже невероватан видео-запис са овог пута.

Руска морнаричка пешадија је прошла кроз село Зелени Шљах, на својим оклопним транспортерима. Поред краткотрајног дејства возила са чела колоне, напредак је настављен без задржавања. Уколико се покаже да су Руси заиста ушли тако дубоко у противничку територију, онда су то јако лоше вести за ОСУ на овом делу фронта у Курској области. Руси су већ покушавали да овладају овом саобраћајницом која је главна логистичка артерија Оружаних снага Украјине. Управо је на ово село вршен напад из села Љубимовка, које поново делимично држе Украјинци. Сада видимо напредак Руса, и то из потпуно новог правца! Сада ће бити угрожени многи положаји не само западно од пута Короњево-Суџа, већ и североисточно, где се налазе велике површине под контролом ОСУ. Док чекамо званичне потврде, видимо да о овом наступању пишу чак и медији из Украјине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *