ПРЕМЕ ИЗВЕШТАЈИМА БРОЈ РАКЕТА У ИРАНУ СМАЊЕН, ПОСЛЕ НАПАДА НА ИЗРАЕЛ

Техеран је у последњем нападу на Израел исцрпио једну трећину својих ракета високог квалитета, јављају медији.

Израелска државна агенција Kan 11 проценила је да је Иран сада остао са око 400 врхунских ракета у свом арсеналу након што је раније у октобру употребио око 180 ракета против свог ривала.

Ракете коришћене у недавном нападу Ирана чиниле су једну шестину укупног броја балистичких пројектила у Ирану, који се процењује на до 2.000, према извештајима међународних медија.

После напада, израелске власти су саопштиле да је већина ракета пресретнута или промашила своје циљеве, при чему је само мали број пројектила изазвао штету.

Ирански напади су били агресивни, али им је недостајала неопходна прецизност“, рекао је израелски министар одбране Јоав Галант током посете војно-обавештајном одељењу те земље након напада, додајући да ће одговор Израела бити „смртоносан, тачан и изненађујући“.

Међутим, Израел још увек није одговорио на ракетни напад Ирана.

Иран је недавно показао снагу након претходног напада дроном у априлу, а стручњаци верују да су ракете коришћене у последњем нападу потекле из његових напреднијих залиха.

Израелски i24 News је такође цитирао израелског званичника, који је говорио под условом анонимности, тврдећи да је Иранпротраћио” значајан део својих напредних способности у тој операцији и да још није “постигао” своје циљеве.

Један коментар на “ПРЕМЕ ИЗВЕШТАЈИМА БРОЈ РАКЕТА У ИРАНУ СМАЊЕН, ПОСЛЕ НАПАДА НА ИЗРАЕЛ

  1. Ko god i čime god napadne Izrael,samo protraći svoje snage,vojsku i oružje,još od 1948.ne postigne nikakav vojni uspjeh(osim likvidacije stoke,živine ili uništenja usjeva u nekom kibucu,),a sam pretrpi nenadoknadivu štetu i gubitke.Stvarno država Supermena i polubogova,koju i ne vrijedi napadati ili se braniti od nje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *