РУСКА ВОЈСКА НАПАЛА МЕТЕ У КРИВОМ РОГУ

Мештани Кривог Рога данас други пут за 24 часа чују звуке експлозија. Ово може да значи само једно – руска војска је напала циљеве у Кривом Рогу, Дњепропетровска област.

Ово је објавило неколико украјинских медија.

У Кривом Рогу се поново чују звуци експлозија“, наводи су у саопштењу.

Неки од њих тврде да су Оружане снаге Русије напале Дњепропетровску област са територије Херсонске области, користећи неколико таласа дронова камиказа.

Узбуна за ваздушни напад проглашена је широм региона око осам сати ујутру.

Раније те ноћи, пријављени су напади руске војске на привремене смештајне центре Оружаних снага Украјине на периферији Кривог Рога. Осим тога, према информацијама, сличан објекат је нападнут и у Кременчугу, Полтавска област. Било је и извештаја о експлозијама у Запорожју.

А јутрос, око 09:00 часова, украјинска телевизија је преко свог Телеграм канала известила о прелету беспилотне летелице Оружаних снага Русије у Сумској области у правцу Чернигова. Судећи по рути, „коначна станица“ може бити Кијев.

Јуче су украјински извори известили о експлозијама у Харкову и Сумију.

Такође увече 8. октобра, бројни извори известили су о сеизмичкој активности у области Кривог Рога. Постоји верзија да се то догодило као резултат уништавања подземног погона за производњу муниције од стране Оружаних снага Русије.

Раније, крајем прошлог месеца, руска војска је извела ракетни напад на полицијску управу у Кривом Рогу. У овој згради су били смештени војници батаљона Шторм.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *