ЈОШ ЈЕДАН ДИВИЗИОН PATRIOT ПОГОЂЕН У ДЊЕПРОПЕТРОВСКОЈ ОБЛАСТИ! (ВИДЕО)

Руско Министарство одбране је данас показало снимак уништења дивизиона америчког система Patriot. Опет је кобан био „Искандер“.

Kомплекс „Искандер-М“ извршио је ракетне ударе на позиције дивизиона ПВО система „Патриот“ у рејону места Пашена Балка у Дњепропетровској области. Погођени су вишенаменски радар AN/MPQ-65, борбена командна кабина AN/MSQ-104 и људство, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације. Једна лансирна јединица Patriot-а је оштећена. Дивизион је практично онеспособљен.

Руска команда је објавила и снимак на којем се види дејство овог ПВО система непосредно пре удара ракетама “Искандер”. Ово је само још један у низу система који је погођен на југу Украјине. Сада је већ забрињавајућа бројка уништених лансера и радара. Мит о овом ПВО систему је дефинтивно срушен, руку на срце, исто се може рећи и за неке руске ПВО системе. Да, и Patriot гори. Председник Зеленски је програму украјинске телевизије изјавио да им је сада потребно 25 батерија, са по шест до осам лансирних јединица у свакој. Другим речима, он је затражио 25% свих система Patriot на Земљи. Када се говори о оваквим бројкама, онда се поставља питање – колико је објетивно лансера уништено у Украјини? Неке руске најоптимистичније прогнозе говоре о преко 10 лансера. Највећи број лансера је погођен управо у Дњепропетровској обаласти.

Искандер, са руске стране, се опет показао као једно од најопасних система у руском арсеналу.

3 коментара на “ЈОШ ЈЕДАН ДИВИЗИОН PATRIOT ПОГОЂЕН У ДЊЕПРОПЕТРОВСКОЈ ОБЛАСТИ! (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *