РУСИ УНИШТИЛИ МОСТ ПРЕКО РЕКЕ ОСКОЛ, ЗАТИМ И ПОНТОН: ЧЕКА ЛИ ОСУ НОВА КАТАСТРОФА КОД КУПЈАНСКА?(ВИДЕО)

Оружане снаге Руске Федерације су покренуле нове напад  на купјанском правцу са циљем да се пробију до реке Оскол. Река Оскол се читавом дужином простире иза положаја Оружаних снага Украјине. То је додатна отежавајућа околност за Украјинце на овом правцу. Претходне недеље је уништен један од прелаза преко реке, што је закомпликовало положај ОСУ.

Руске Ваздушно-космичке снаге су током претходне недеље уништиле мост близу села Купјанск-Узловој. Током протеклих месеци Руси су споро напредовали на овом, помало запостављеном правцу. Сада, када се погледа шира слика, пробој до реке Оскол може довести украјинске снаге у фаталну позицију. У том смислу је врло активна и ВКС, која дејствује по свим рутама снабдевања.

На овом месту се налази и железнички мост. Оба моста су уништена. ОСУ је морала да обезбеди понтонске мостове на овом потезу. Ни ови мостови нису дуго били у функцији јер су и они успешно неутралисани радом ВКС. Оскол се дуж читавог правца Купјанск налази у позадини ОСУ. Након пада села Синовка, руске снаге су пришле Купјанску. Синовка је преко годину дана одолевала, пред њом је био заустављен сваки напредак руске војске. Паралелно са њом, Руси су били активни и јужније, приморавајући ОСУ на постепено повлачење.

Изгледа да су све ове активности увод у свеобимнија дејства копнених снага РФ на Купјанском фронту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *