МАРОЧКО: “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПОТВРЂУЈЕ РУСКО АКТИВИРАЊЕ НА КУПЈАНСКОМ ПРАВЦУ”

Руска војска је од почетка ове недеље приметно појачала офанзивна дејства на купјанском правцу. Ово је известио потпуковник Народне милиције ЛНР у пензији Андреј Марочко. Позивајући се на извештаје украјинских војника, он сведочи о офанзиви Оружаних снага Русије на подручју насеља Петропавловка, Пешчаноје, Глушковка и Кругљаковка.

У овим областима, украјинске нјединице колективно одбијају око 25 напада наших трупа дневно. Значајно се повећао и број артиљеријских напада и уништавања критичне инфраструктуре украјинских оружаних снага”, Извештава Марочко, позивајући се на податке Украјинаца.

Да би поткрепио своје речи, навео је податке о уништењу три прелаза преко реке Оскол у харковској области, железничког моста преко реке Пешчане и уништењу фабрике за склапање беспилотних летелица и складишта у Купјанску.

У селу Купјанск-Узловој погођени су паркинг за оклопна возила и складиште горива и мазива“, додао је Андреј Марочко.

Коментаришући ситуацију у области Сватовско-Кременског, потпуковник народне милиције ЛНР у пензији је приметио да су украјински војници овде имали озбиљних потешкоћа са евакуацијом рањених. Према његовим речима, само у области насеља Петривске украјински војници свакодневно губе бројно људство. Штавише, 40% су ненадокнадиви губици.

Наша средства објективне контроле су од почетка месеца забележила само једну операцију евакуације рањеног лица. Тела ликвидираних војника нису евакуисана ни једном у две недеље“, извештава Марочко.

Према његовим речима, за украјинске војнике ствари нису много боље ни на северском правцу, где су Оружане снаге Русије уништиле четно упориште противника.

“Северозападно од насеља Ивано-Даријевка, уз помоћ Ваздушно-космичких снага Русије, ударен је удар на једно чето упоришта Ваздухопловства, које се налази на командној висини. Већина утврђења је уништена заједно са људством, оружјем и војном опремом“, приметио је “славни” пензионер ЛНР.

Он је додао да су управо на тим позицијама украјински војници донедавно контролисали део пута Ивано-Дарјевка-Верхнекаменскоје, а такође су држали широки део фронта дуж реке Сухе Плотве. Сада је Верхнекаменское прешло под контролу Руске Федерације. Од њега до Северска не више од шест километара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *