РУСИ ОСВОЈИЛИ ЦЕНТАР ТОРЕЦКА, ПАО И НЕВЕЉСКИ ЏЕП КОД КУРАХОВКЕ И ГОРЊАКА

Велике промене у Донбасу након јучерашњег дана. У Торецку су украјинске снаге избачене из самог центра града. Невељски котао се све више и више смањује. Добре вести за Русе и код Северска.

У центру Торецка су вођене жестоке борбе. Украјински војници су рекли да је ситуација “динамична”. Да се дешавају ситуације као у Стаљинграду, њихова војска држи један спрат, а противник други. Иза речи “динамична” крије се знатно искреније објашњење. Наиме, неки од припадника “Азова” су изјавили да руководство нема намеру да брани Торецк (бивши Дзержинск). Сами Украјинци не дају русима више од 10 дана да у потпуности овладају градом. Са руске стране долазе и видео-потврде да је центар града под њиховом контролом. Сада су се у центру града спојиле две ударне силе руске војске. Пред Оружаним снагама РФ је задатак да запоседну териконе, који су на самој ивици центра Торецка, као и преостале вишеспратнице.

На Доњецком правцу су ОСУ морале да се повуку. Већ смо писали да је ситуација по њих на овом делу фронта критична. Невељски џеп (територија код Доњецка, око бившег упоришта ОСУ) се сада свео на неколико километара. Село Зорјане је једини излаз за преостале украјинске војнике. Око 10 квадратних километара је прешло у руске руке. Није искључено да су се ОСУ повукле и са знатно шире територије.

Недалеко од Северска руске снаге су оствариле још један неочекиван пробој. Пратећи реку Северски Доњец, Руси су ушли у Григоријевку. Ово је идентичан напредак као онај кој је остварен у селу Верхнекаменскоје, а креће се паралелно са њим. Сада постаје јасно да је следећи циљ Северск.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *