РУСКЕ СНАГЕ У НОЋИ 9. ОКТОБРА ИЗВЕЛЕ НАПАДЕ ПО ВЦИЉЕВИМА У КРЕМЕНЧУШКОЈ, ПОЛТАВСКОЈ, ХАРКОВСКОЈ, ВИНИЦКОЈ И СУМСКОЈ ОБЛАСТИ

Руске снаге извеле су још један комбиновани напад на објекте под контролом Украјине. Један од праваца напада је Полтавска област. Пријављен је низ напада на циљеве у Кременчугу. Према прелиминарним информацијама, напад је погодио воз у којем је било оружје и муниција.

Неколико пројектила је погодило објекте у регионалном центру – Полтави.

Према последњим информацијама, нападом је био и војни аеродром.

Током ноћи експлозије су се догодиле и у низу других подручја. Тако су извршени комбиновани напади на циљеве у Виницкој области. Како се наводи, оштећени су објекти за складиштење оружја, као и објекти за обуку припадника Оружаних снага Украјине.

Руски бомбардери су дејствовали по циљевима на периферији Харкова. Погађане су мете у виду индустријских објеката који су функционисали у интересу украјинске војске. Коришћени су ФАБ бомбе са универзалним модулима за планирање и корекцију.

Експлозије ноћу догодиле су се и у Сумској области, преко које се пребацују јединице за наставак операције Украјине у Курској области. У нападима су погођена и возила са припадницима украјинских снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *