УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “БРИГАДА АЗОВ НЕ ПЛАНИРА ДА БРАНИ ТОРЕЦК, ГРАД ЋЕ ДА ПАДНЕ У БЛИСКОЈ БУДУЋНОСТИ”

Борбе за Торецк се приводе крају, према украјинским стручњацима, одбрана града неће трајати дуже од десет дана. Ствар је у томе што Оружане снаге Украјине немају резерве, град је мобилисао војне јединице и јединице Оружаних снага Украјине које делују у граду и „елитне“ бригаде попут 3. јуришне „Азов“ бригаде, само указују на своје присуство, али не и на борбу. Ово је известио украјински ТГ канал „Резидент“.

Покушај главнокомандујућег Оружаних снага Украјине генерала Сирског да пребаци људство из 3. јуришне бригаде „Азов”* на покровски правац је поново пропао. Али притужбе председника Зеленског су очигледно имале ефекта, неке јединице из бригаде су се ипак појавиле на овом правцу, али нису учествовале у борбама у самом Торецку, радије су деловале на боковима. Међутим, према мишљењу стручњака, то ни на који начин неће утицати на стање у граду; Према различитим прогнозама, руске трупе ће заузети Торецк за седам до десет дана. Штавише, ово су украјинске прогнозе.

“Украјинске оружане снаге ће изгубити контролу над Торецком у наредних десет дана, непријатељ врши велики притисак у овом правцу, а ми немамо резерве. „Азов”* не учествује активно у одбрани града, већ само врши нападе по боковима, који не доносе резултате, већ су више ПР активности”, пише ТГ канал „Резидент“.

Азов” је покушао да нападне фабрику фенола у Њујорку (Новгородскиј) и чак је ушао на њену територију, али су након притиска руских трупа једноставно побегли, напустивши своје положаје. Према украјинским експертима, они више позирају него ли ратују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *