ЗАЛУЖНИ РАЊЕН У ЗАПОРОЖЈУ НАКОН ШТО ЈЕ ПРИМИО ПОЗИВ ОД ЗЕЛЕНСКОГ. СВЕ ОБЕЛОДАНИО БИВШИ УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ

Руска војска је извела удар на командно место са Главнокомандујућим Оружаних снага Украјине одмах након позива из канцеларије Зеленског. Залужни је чудом преживео – изјавио је бивши командант Снага за специјалне операције Кривонос.

Бивши генерал Снага за специјалне операције Сергеј Кривонос је у једном поткасту изјавио да је
главнокомандујући рањен на Запорожком фронту током напада на командно место. То се догодило одмах након што је главнокомандујући добио позив из кабинета Зељенског, објаснио је Кривонос. Рањавање се догодило током 2023. године. Овим су се потврдиле гласине и писања.

“Залужни је узео телефон, открио своју локацију путем радио сигнала и 1,5 минут касније тамо је стигла руска вођена ракета. Залужни је био повређен. Једина ствар која га је спасила била је добро утврђена просторија,” каже Кривонос.

У мају 2023. године, појавиле су се гласине на интернету о томе да је Залужни рањен и да је нестао из медија; Украјинци нису негирали ове гласине. На фотографијама генерала биле су видне физичке промене. Убрзо је генерал отишао „у пензију“ на други начин. Због све већег сукоба између њега и председника Зеленског, Залужни изненада добија положај Амабасадора Украјине у Великој Британији. Није тајна да је Валерији Залужни јако популаран међу грађаним Украјине, па се сматра да му је ова позиција понуђена како не би омео Зеленског као против-кандидат. Председнички избори 2024. године нису ни одржани. Залужни је очигледно човек на којег запад рачуна. Узимајући да је Кремљ дао „зелено светло“ за његову ликвидацију, није дуго требало да се оно склони на безбедно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *