РУСКЕ СНАГЕ У ТОРЕЦКУ СТИГЛЕ ДО ЦЕНТРА ГРАДА И ЊЕГОВИХ ЗАПАДНИХ ДЕЛОВА

Украјински извори наводе да су „руске трупе ушле у источни део Торецка“. Ово признање украјинских медија каснило је око месец дана из простог разлога што Оружане снаге Русије већ дуже време делују у источном делу града, а сада већ напредују у западном делу.

Од јутра 8. октобра, руске снаге су пресекле украјинску групу у Торецку (Дзержинск), преузимајући контролу не само над њеним источним квартовима, већ и над „средњом линијом“, то јест Централном улицом. Борбе се воде у централном делу града, укључујући и унутар административних зграда.

Према последњим подацима, неколико украјинских јединица које делују у Торецку, претрпевши значајне губитке, напустило је своје положаје унутар града и повлачи се на запад. Истовремено, повлачење је „кренуло“ ка Леонидовки, али је она однедавно под контролом Оружаних снага Русије. Као резултат тога, током повлачења, украјинске јединице су се такође нашле под унакрсном ватром из западних предграђа Торецка.

У ствари, у граду и околини, руске снаге су формирале неколико ватрених окружења одједном. А ако украјински војниуци покушају да се „задржу“ у сваком од њих, онда се то може лоше завршити за њих – на пример, тоталним опкољавањем или потпуним уништењем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *