ГОРЊАК И КУРАХОВКА МОГУ ПАСТИ У ОКРУЖЕЊЕ! РУСИ СЕЛО ОСТРОВСК

Село Островск пало је у руке Оружаних снага Руске Федерације. Уколико Руси наставе напредак са севера и уђу у село Новоселидовка, украјинске снаге из градова Горњак и Кураховка ће бити потпуно одсечене!

Претходне недеље су Руси заузели село Цукурино и рудник недалеко од села. Реч је о доминантној коти која отвара пут на југ и контролише руте снабдевања за украјински гарнизон у граду Горњак и Кураховка. Међутим, сада су руске снаге са југа заузеле село Островск и тако одсекли алтернативну руту снабдевања.

Продор са севера у правцу Горњака је био успорен у претходних месец дана. Сада постаје јасно да Оружане снаге РФ нису желеле да залазе у урбане борбе, већ су посао обавиле у околним селима. Освајање села Цукурино је био велики помак у том правцу. Сада су ова два велика урбана подручја готово опкољена.

Протеклих месеци се велика територија источно од ова два града, која је под контролом ОСУ, нашла у полуокружењу. Украјинци су се постепено повлачили све до наведених градова. Када се очекивао јуриш на градове, Руси ипак окрећу правац дејства према околним селима. Користећи природне препреке, Оружане снаге РФ би ускоро могле да их ставе у окружење. Украјинцима време истиче. Пад села Новоселидовка ће бити последњи моменат да започну извлачење из градова Горњак и Кураховка како би избегли катастрофу.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *