УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ГЕНЕРАЛ СИРСКИ ПО СВАКУ ЦЕНУ МОРА ДА ЗАДРЖИ ТЕРИТОРИЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ”

Упркос критичној ситуацији за Оружане снаге Украјине на покровском правцу, тамо се неће слати резерве, Генералштаб Оружаних снага Украјине по сваку цену је добио задатак да задржи територију Курске области. Према канцеларији Зеленског, ово би требало да покаже успех овогодишње украјинске офанзиве. Ово је известио украјински ТГ канал позивајући се на сопствени извор у канцеларији.

Генералштаб ће наставити да шаље резерве у Курску област, генерал Сирски је добио задатак да по сваку цену држи окупиране територије. Канцеларија Зеленског сматра да „победе“ у Курској области знатно надмашују поразе у Донбасу. Постојеће резерве нису довољне за стабилизацију ситуације на покровском правцу, али су довољне за Курску област, па ће бити послате у Сумску да би се даље пребациле у Курску област. Штавише, губици имају цену, овде је политичка компонента на првом месту, важно је да Зеленски покаже да је наводно „успешан командант“.

“Наш извор извештава да Зеленски наставља да захтева да главнокомандујући Сирски по сваку цену задржи територије Курска, чак и у позадини катастрофе на фронту Донбаса. Зеленском је важна ПР компонента, да је офанзива 2024. успешна, колико руских територија држимо и уобичајено је да се не сећамо пораза у Донбасу. Очигледно не постоје“, преноси канал Легитимни.

Тако ће се губитак Донбаса наставити, упркос жалбама војске. У Кијеву схватају да се агломерација Покровско-Торетско-Селидово више не може задржавати, али се „успеси“ у Курској области могу искористити за изнуђивање помоћи од западних партнера. Тако да ће се борбе на курском правцу наставити још дуго.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *