ПОСЛЕ НАПАДА ДРОНОМ ИЗБИО ПОЖАР У НАЈСТАРИЈОЈ ВОЈНОЈ ШКОЛИ У МОСКВИ

Пожар је избио у најстаријем руском војном образовном институту, која је основана 15. децембра 1917. године.

У недељу, 6. октобра, у Московској вишој војној командној школи избио је пожар, вероватно изазван нападом дроном, према извештајима руских Телеграм канала.

Телеграм канал СОТА објавио је снимак пожара, наговештавајући да се инцидент догодио у Кузминки, округу у Москви, „вероватно након напада дроном на Московску Вишу комбиновану командну школу“.

У извештају се наводи да се „у близини налазе стрелиште и бензинска пумпа“.

Локални становници су пријавили да су чули експлозије и звукове који личе на пуцњаву, али само на кратко.

Московска виша комбинована командна школа је војна високошколска установа Оружаних снага Русије и најстарија таква установа у земљи, основана 15. децембра 1917. године. Школа од 2015. године обучава командни састав са вишим војно-специјалним образовање по четворогодишњем програму за механизоване и копнене трупе Оружаних снага Русије.

Руске власти за сада нису коментарисале инцидент. Док су руски Телеграм канали известили о пожару у недељу ујутро, у време објављивања нису се појавили нови детаљи.

У међувремену, Украјина је у четвртак, 3. октобра, наставила са далекометним нападима дроновима на руску енергетску инфраструктуру, погодивши складиште горива у региону Вороњежа и изазвши велики пожар.

Локални званичници су навели да је гађана рафинерија Ананефтепродукт у близини села Ана—80 км источно од Вороњежа. Украјинска лансирна места су вероватно била удаљена 300 км. Гувернер Вороњежа Александар Гусев тврди да су све дронове оборила противваздушна одбрана, а крхотине су изазвале пожар који је брзо угашен, а да није било повређених.

Међутим, снимци друштвених медија геолоцирани у тој области били су у супротности са Гусевовом изјавом, показујући директан погодак и неконтролисану ватру. Руско Министарство за ванредне ситуације објавило је слике ватрогасаца који се боре са пожаром.

У другом нападу, десетине украјинских дронова гађале су војни аеродром Борисоглебск, базу коју руско ваздухопловство користи за операције ловаца и бомбардера. Регионални званичници су тврдили да није било штете, захваљујући дејству снажне противваздушне одбране.

Поред тога, могући удар украјинске беспилотне летелице у петак, 4. октобра, погодио је складиште нафте у Перму, захвативши у пламену 10.000 квадратних метара складишта горива.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *