НЕДЕЉА 6. ОКТОБАР: “СИТУАЦИЈА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ, ОСВРТ НА ИЗРАЕЛ, ЛИБАН И ГАЗУ”

Током ноћи, израелска авијација је наставила са масовним бомбардовањем предграђа Бејрута. Копнене снаге израелске војске, настављају са постављеним задацима. Јединице 162. дивизије опколиле Џабалију.

01:07 часова:  Израелска авијација напала мете Хезболаха у области Бејрута.

После упозорења која су активирана између 00:30-00:31 часова у области Кирјат Шмона, откривено је око 30 лансирања која су прешла либанску територију, нека од њих су пресретнута од стране израелске ПВО.

03:01 час: Авиони Ратног ваздухопловства Израела су циљано и на основу обавештајних информације Амана, Шин Бета и Јужне команде напали терористе који су деловали у командно-контролном комплексу на подручју које је раније коришћено као „Еван Рашед школа у области Дејр ал-Балах.

Поред тога, авиони су циљано напали под комадом Израелских одбрамбених снага, Шин Бета и Јужне команде, терористе Хамаса који су деловали у командно-контролном комплексу који је раније коришћен као „Шахда Ал-Акса ” џамија у области Дејр ал-Балах,

06:46 часова: Током ноћи, борбени авиони израелског ваздухопловства под прецизним обавештајним руковођењем Обавештајног одељења извели су серију циљаних напада широм Бејрута на бројна складишта муниције и друге терористичке инфраструктуре у тој области.

pokava-izraelskih-aviona-iznad-predgrađa-bejruta-ukazuje-na-problem-pvo-libana© Israeli Air Forceזְרוֹעַ הָאֲוִיר וְהֶחָלָל

Такође, израелска војска је објавила мапе за палестинско становништво потенцијалних подручја за евакуацију у северном појасу Газе, које обухватају „блок области“ према квартовима и регионима.

08:03 часова: Израелска војска је јутрос најавила проширење хуманитарне зоне у Мавасију. Проширена хуманитарна зона укључује теренске болнице успостављене од избијања рата, шаторске комплексе и залихе хране, воде, лијекова и медицинске опрему.

08:10 часова: Након узбуна које су активиране у 07:34 часова у области Западне Галилеје, Ваздухопловство Израела је пресрело већи број сумњивих ваздушних циљева који су лансирани са либанске територије. Циљеви нису прешли на територију Државе Израел, није било жртава. Упозорења су активирана због страха од пада фрагмената пресретача.

08:37 часова: Након узбуна које су активиране у областима Менаша, Кармел, Фарец, Ваздухопловство Израела је успешно пресрело две ракете земља-земља лансиране са либанске територије.

nedelja-6-oktobar-situacijana-bliskom-istoku-osvrt-na-izrael-liban-i-gazu© Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

08:48 часова:  Снаге 162. дивизије израелске војске почеле су током ноћи да делују у рејону Џабалије, по прелиминарним обавештајним информацијама и након континуиране процене ситуације и активности снага на терену, што је указало на присуство терориста и терористичке инфраструктуре у том подручју, заједно са покушајима Хамаса да обнови терористичку инфраструктуру у тој области.

Дивизиске борбене екипе 401. и 460. бригаде завршиле су опкољавање рејона и снаге сада настављају са дејством на том подручју.

Пре и током операције, авиони Ваздухопловства су под контролом 215. бригаде, уз помоћ маневарских снага, напали десетине војних циљева, укључујући складишта муниције, подземне инфраструктуре, терористичке одреде и другу војну инфраструктуру.

Операција ће се наставити колико год буде потребно, систематски оштећујући и темељно уништавајући терористичку инфраструктуру у региону.

12:58 часова:  Борбени авиони ваздухопловних снага, под командом Северне команде израелске војске, убили су терористу Хачера Али Тоила, командира чете Хезболаха у региону Кфар Кила.

Хачер је деловао заједно са терористима Мухамедом Хајдаром и Хасаном Натиром ал Рашинијем, који су такође убијени раније ове недеље.

Борбе се и даље настављају у троуглу Израел, Либан, Газа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *