УКРАЈИНЦИ УНИШТИЛИ СВОЈ ТЕНК PT-91 TWARDY КОЈИ ИМ ЈЕ ПРЕДАЛА ПОЉСКА (ВИДЕО)

На снимку који је забележен од стране украјинских дронова, види се да су оператори FPV дронова Оружаних снага Украјине наводно уништили свој властити пољски тенк PT-91 Twardy. Тенк је уништен у Курској области, након још једног у низу неуспешних покушаја преласка на руску територију. Украјинци су сами објавили вест и видео запис, уз натпис како је уништен тенк непријатеља.

Тенк је био у саставу јединица које су покушале да пробију границу Руске Федерације. У тим нападима су постигнути заиста мали резултати уз обиље губитака. ОСУ у овим нападим користе најразличитије комаде, углавном западне технике. Условно, PT-91 Twardy није западног порекла, узимајући да је тенк пољска модернизација Т-72. Скрећемо пажњу да је чак 2/3 америчких Абрамса М1 уништено. Од 32 тенка, постоји преко 20 документованих губитака.

PT-91 Twardy је пољски тенк који је развијен на бази совјетског Т-72, Украјина је добила 60 комада као део војне помоћи. Тек неколицина их је уништена, а сада видимо и један добро документован губитак по ОСУ.

Овај модел је опремљен топом од 125 мм. Тенк има појачани додатни оклоп, који пружа знатно бољу заштиту од основног Т-72. Ови тенкови укључују и побољшања у систему управљања, електроници и опреми за ноћно осматрање. Прва серија ових тенкова је произведена у фабрици Бумар Лебеди. Произведено је око 230 комада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *