ЈОШ ЈЕДНА БАЗА ПРЕЦИЗНО ПОГОЂЕНА У ИРАНСКОМ НАПАДУ! САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ ИЗ АВИО-БАЗЕ “ОВДА”(ФОТО)

Четвртог октобра појавили су се и сателититски снимци са још једне базе израелске авијације. Реч је о тренажној бази „ОВДА“, на југу земље. Погоци су прецизно концентрисани. Само конкретни циљеви су погођени, без расипања погодака по пустињи. Верује се да би на овој бази могли бити стационирани израелски авиони F-16.

У петак су се појавили нови сателитски снимци погођене вазудхопловне базе на југу Израела. Ова база није привлачила нарочиту пажњу у јавности и ради се о трнажној бази. Овај војни објекат није претрпео масовне ударе, али је прецизност погодака на високом нивоу.

Виде се погоци по капонирима. Уколико је у њима било нешто онда је и иранска обавештајна служба добро урадила свој део посла. Поред три уредно погођена капонира види се и један уништени објекат. Изгледа да је контрлони торањ у питању. Могуће је да су на овој бази могли бити стационирани израелски авиони F-16.

Аеродром се налази на самој граници са Египтом. Верује се да је Иран очекивао дисперзију авијације, па је из тог разлога погођена и ова база. Сад већ постаје јасно да је Иран желео да казни Израел на тај начин што ће у свом нападу фокусирати на авио-базе. Односно, окидач за напад је била смрт вође Хезболаха, а за тај чин је одговорна израелска авијација.

Један коментар на “ЈОШ ЈЕДНА БАЗА ПРЕЦИЗНО ПОГОЂЕНА У ИРАНСКОМ НАПАДУ! САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ ИЗ АВИО-БАЗЕ “ОВДА”(ФОТО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *