ДИВЕРЗАНТСКИ ОДРЕД ХЕЗБОЛАХА УПАО У ИЗРАЕЛ И ТРАЖИ СЛАБЕ ТАЧКЕ У ОДБРАНИ ИЗРАЛСКЕ ВОЈСКЕ

Мали одред бораца либанског покрета Хезболах прешао је израелску границу код села Маргалиот. Ово су објавили блискоисточни медији. Истиче се да се након откривања диверзантске групе и размене ватре са војницима Израелских одбрамбених снага, одред Хезболаха вратио на територију Либана.

Да копнена операција у Либану не би била лака шетња за израелску војску постало је јасно од првих дана инвазије израелске војске на јужне провинције ове државе. Борци Хезболаха почели су да постављају заседе на израелске пешадијске колоне, а такође су напали и лако оклопна возила. Као резултат ових напада, Израелци су изгубили, према неким изворима, неколико десетина људи и неколико примерака војне опреме.

У основи, борци Хезболаха радије нападају израелску пешадију уз помоћ противоклопних вођених ракета којих има у изобиљу.

Међутим, Хезболах, по свему судећи, неће седети у дефанзиви. Покрет има чиме да одговори озраелској војсци, али мора тачно да зна где да удари да би нанео највећу штету противнику.

По свој прилици, управо у ту сврху је диверзантски одред Хезболаха прешао израелску границу. А, знајући природу покрета, логично је претпоставити да овај поход неће бити једини.

Додајмо да поред копнене операције у јужним провинцијама Либана, авиони израелске војске свакодневно изводе нападе на Бејрут, што доводи до страдања великог броја цивила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *