ПОД СВОЈУ КОНТРОЛУ РУСИ СТАВИЛИ ВЕЋИ ДЕО СЕЛА ЛЕОНИДОВКА КОД ТОРЕЦКА

Док се о око заузимања Угледара од стране руских бораца жестоко воде расправе у медијима, Оружане снаге Русије настављају успешну офанзиву на другим правцима у Донбасу.

Тако је, према информацијама које су објавили руски извори, руски борци из састава 9. бригаде преузели контролу над већим делом села Леонидовка код Торецка. Тренутно су Оружане снаге Русије заузеле око 80% територије насеља, а воде се борбе за железничку станицу Обзорнаја.

Тако се руска војска приближава Торецку, осим са истока, и са југозапада. То је упркос чињеници да се борбе воде у самом Торецку, укључујући и његов централни део.

Вероватно ће Дзержински или Торецк, баш као и Угледар, бити опкољен од стране руске војске, што ће приморати јединице Оружаних снага Украјине које се тамо налазе да напусте град.

Подсетимо, раније је јављено о великим губицима у 72. механизованој бригади Оружаних снага Украјине, која је прекасно добила наређење команде да се повуче из практично опкољеног Угледара. Ако је уопште постојало такво наређење. Сасвим је могуће да ће гарнизон у Торецку дочекати исту судбину.

Уопштено говорећи, многи страни стручњаци наводе да је темпо офанзиве руских снага био највећи од првих недеља сукоба. Ово је повезано са недостатком људства у украјинској војсци, која је због Курске авантуре изгубила појачања на доњецком правцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *