РУСКИ ИСКАНДЕР ПОГОДИО ВОЗ СА ЗАПАДНОМ МУНИЦИЈОМ У НИКОЛАЈЕВУ

Руске снаге су погодиле место за истовар возова у Николајевском региону на југу Украјине, уништивши неколико вагона пуних муниције, саопштило је Министарство одбране Русије у понедељак.

Напад је изведен помоћу ракетног система Искандер-М и био је усмерен на железнички чвор у селу Казанка, наводи се на званичном Телеграм-каналу министарства.

Као последица напада, уништено је 12 вагона муниције, од којих је део снабдевен од западних земаља.

Министарство је такође објавило видео, који је, изгледа, снимљен дроном, а наводно показује сам напад. У једном кадру видеа види се ракета система Искандер-М која погађа воз. У наставку се  снимка се виде секундарне детонације. Беспилотна летелица је снимала област термалном камером, како је удар извршен ноћу, па снимци напада нису најјаснији.  Ипак, са не очекиваног места дошла је потврда о прецизном раду руских ракетних снага. Шеф администрације Николајевског региона, Виталиј Ким, известио је на свом званичном Телеграм-каналу да је критична инфраструктура у региону оштећена у пожару након напада у округу Баштански.

У украјинским медијима је наведено да је удар о којем говори Ким повезан са железницом. Украјинске железнице такође су саопштиле да је део пруге тренутно затворен за саобраћај због напада. Ова чињеница се поклапа са извештајем руског Министарства о удару система Искандер.

Искандер се поново показао погубним, овог пута по украјинску логистику. Раније је систем коришћен у “лову” на поједине вредне системе ПВО западне производње. Памти се и удар по Харкову, када је погођена Трећа јуришна бригада Азов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *