ИЗРАЕЛСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ УПАЛИ У ЗАСЕДУ ХЕЗБОЛАХА У ЈУЖНОМ ЛИБАНУ: 10 МРТВИХ 35 РАЊЕНИХ КОД МАРУН АЛ РАСА

Прма доступним подацима 10 израелских специјалаца је убијено, а број рањених који је био чак 60 је накнадно смањен на 35.

Израелски специјалци упали су у среду рано ујутро у заседу шиитског покрета Хезболах код места Марун ал Раса на југу Либана.

Која јединица израелских специјалаца је у питању није познато, али је задат велики ударац с обзиром на број убијених и рањених. Прма доступним подацима 10 израелских специјалаца је убијено, а број рањених који је био чак 60 је накнадно смањен на 35.

Снимци који су доступни показују транспортне хеликоптере израелске војске UH-60 Black Hawk и CH-53 Yasur који на израелску територију из Либана допремају рањенике, који се затим на носилима износе из летелице и пребацују до амбулантних возила.

Израелска војска је иначе објавила снимке својих приопадника који већ оперишу на југу Либана и који су се сукобили са припадницима Хезболаха.

Поменути напад догодио се када су израелски специјалци покушали да уђу у Адаисех, али када су стигли до бодљикаве жице, упали су у тесну заседу. Припадници Хезболаха су отворили ватру на израелске војнике што је довело до избијања сукоба.

Како се наводи после окршаја израелски војни хеликоптери су евакуисали мртве и рањене војнике, а да би се избегли даљи губици употребљене су димне бомбе за маскирање.

Ирански извори из Либана нводе да је бројка од 10 настрадалих много већа. Како се наводи оно што се догодило у Адаисеху је први прави сукоб са израелским командосима који су покушали да пробију границу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *