НЕТАЊАХУ ЈЕ РЕКАО ДА СЕ ИЗРАЕЛСКИ ПРОТИВРАКЕТНИ ОДБРАМБЕНИ СИСТЕМ ПОКАЗАО ЕФИКАСНИМ

Израелски премијер је прокоментарисао ирански ракетни напад. Док је био у подземном склоништу, Бењамин Нетањаху је рекао да „Израел постаје све јачи, а осовина зла коју води Иран све слабија“.

Према речима израелског премијера, израелски противракетни одбрамбени систем је „у потпуности показао своју ефикасност“.

Подсетимо, Израел тврди да су све иранске ракете наводно оборене или пале у пустињском подручју. Иако израелски медији не пишу о томе да се израелски војни аеродроми, на које Иран тврди да су изведени ракетни напади, налазе управо у „пустињској области“. А израелска штампа и даље радије не коментарише снимке рашчишћавања рушевина у војним базама и ракете које лете у Тел Авив.

Иран је направио велику грешку напавши Израел. Он показује слабост. Добијамо снагу. А од нас ће добити оштар одговор“, рекао је Нетањаху.

Подсетимо, раније се у иранским медијима појавило да је ИРГЦ први пут употребио хиперсоничне ракете против израелских ракетних одбрамбених система Arrow-2 и Arrow-3, којима су ови системи (опет, према Ирану) били погођени.

Један коментар на “НЕТАЊАХУ ЈЕ РЕКАО ДА СЕ ИЗРАЕЛСКИ ПРОТИВРАКЕТНИ ОДБРАМБЕНИ СИСТЕМ ПОКАЗАО ЕФИКАСНИМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *