РУСКА АРМИЈА ПРЕУЗЕЛА КОНТРОЛУ НА ОКО 11 КВАДРАТНИХ КИЛОМЕТАРА ИЗМЕЂУ ЦУКУРИНА И СЕЛИДОВА, ОТКЛАЊАЈУЋИ ПРЕТЊУ НАПАДУ С КРИЛА

Руске трупе настављају офанзивну операцију на покровско-кураховском правцу. Након јучерашњег уласка у село Цукурино, западно од раније заузетог Украјинска, Оружане снаге Русије су уништиле украјинске ватрене тачке у северном делу овог села, чиме су даље заузеле око 11 квадратних километара територије.

Реч је о делу територије између Цукурина и града Селидова.

Руске јединице су се до данас приближиле Селидову с југа, што указује да је град већ обухваћен са три правца. Штавише, ширина обухвата покривања наставља да расте буквално из сата у сат.

У таквој ситуацији, украјинска војска је изгубила могућност да се прегрупише на сектору Селидово-Цукурино, пошто је претходно изгубила могућност снабдевања овог села најкраћим путем.

Пошто су преузеле контролу над делом територије између ових насеља у позадини избијања борби и за Селидово и за Цукурино, руске трупе су обезбедиле своју безбедност од напада у позадини. Пре уласка у Цукурино, постојала је и опасност од украјинског бочног напада на клин који су Руси формирали напредујући на овом делу фронта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *