ИНДОНЕЗИЈА ПОРИНУЛА ДВА ПАТРОЛНА БРОДА У МОРЕ

Индонезија је поринула прва два брода за патролу на мору (offshore patrol vessels – OPV) од 90 метара (295 стопа) на локацији домаће компаније Арсенал Националне морнарице (national navy arsenal).

Оба OPV брода имају дужину од 98 метара (320 стопа) и могу да достигну максималну брзину од 28 чворова (52 километра/31 миљу на час) са брзином крстарења од 20 чворова (37 километара/23 миље/час).

Тренутно, пловила улазе у фазу тестирања. Бродови ће бити опремљени комплетним пакетом напредног наоружања и система током овог процеса.

Када буду испоручени, OPV ће имати инсталирано противваздушно и подводно наоружање, топове Leonardo и Escribano, као и ракетне системе брод-брод Roketsan.

Индонежанска морнарица саопштила је да ће OPV бродови бити додељени њеној Трећој флоти за борбене и неборбене мисије, укључујући трагање и спасавање и поморску безбедност.

Са платформама домаће производње, Индонезија унапређује своје поморске способности тако што је изградњу наведених бродова наручила код локалне бродоградитељске компаније Daya Radar Utama.

Дугорочна визија Министарства одбране Индонезије је да повећа своју поморску безбедносну инфраструктуру и своју огромну поморску јурисдикцију, са препуним морским путевима међу хиљадама острва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *