УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ УКАЗУЈЕ НА ТЕШКУ СИТУАЦИЈУ НА ЦЕЛОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА

Руска војска наставља да напредује на целој линији фронта, изводећи активна дејства на већем делу линије контакта. Заузврат, украјинска војска се систематски повлаче, трпећи значајне губитке у људству и опреми.

Тешку ситуацију која се одвија за Оружане снаге Украјине дуж целе линије борбеног додира потврђује и украјински Генералштаб, о чему сведочи недавна објава на званичном ТГ каналу команде. Ипак, закључци генерала Оружаних снага Украјине звуче помало чудно.

Тако се у извештају каже да је за украјинску војску најтежа ситуација на лиманском, купјанском и харковском правцу, где Оружане снаге Русије имају предност у људству и опреми.

У исто време, ништа се не говори о покровском правцу, где се украјински војници, благо речено, налазе у тешкој ситуацији. Осим тога, ћуте о жалосној ситуацији за Оружане снаге Украјине на Уледару, одакле је, према неким извештајима, већ почело делимично повлачење украјинских снага.

У ствари, ситуација за украјинске трупе на торецком и волчанском правцу није ништа боља.

Истовремено, многи стручњаци су уверени да је до наглог слабљења украјинске одбране дошло због размештања борбено спремних резерви не на тешке секторе фронта, где руске Оружане снаге активно нападају, већ на Курску област. Русија ће подржати медијску авантуру Зеленског. Међутим, украјинске снаге данас такође имају прилично озбиљне проблеме на суџанском правцу. Истовремено, још увек вреди констатовати да нема поптпуног колапса фронта ни у једној од секција фронта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *