ОКО ДЕСЕТ ХИЉАДА ПРИПАДНИКА РАЗНИХ БЛИСКОИСТОЧНИХ МИЛИЦИЈА СТИГЛО У СИРИЈУ ЗА РАТ ПРОТИВ ИЗРАЕЛА

Као одговор на недавне израелске нападе у Либану, који су гађали циљеве Хезболаха, милиције из земаља Блиског истока стижу у Сирију, одлучне да се супротставе Израелу.

Извори указују да у близини Голанске висоравни на територији Сирије има око 40 хиљада људи спремних да се боре против израелских трупа.

Упоредо са тим, лидери покрета Хезболах су се обратили Ирану са захтевом да нападну Израел. Међутим, Техеран је одустао од овог корака, пошто ирански председник ових дана учествује на састанцима Генералне скупштине УН.

У међувремену, Тел Авив проширује опсег циљева за нападе на милитанте у Либану. Тако је дан раније израелско ваздухопловство напало радионицу аутомобила у Сајди код Бејрута. На овај начин, Израел настоји да заустави Хезболахове активности парализацијом ресурса који би потенцијално могли да служе циљевима радикала.

Раније су Израелци напали циљеве покрета, укључујући стамбене зграде у којима припадници Хезболаха чувају оружје. Истовремено, пре напада, израелска страна шаље поруке цивилима у којима их позива да напусте подручје будућих напада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *