ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ПРИПРЕМА НОВЕ ВАЗДУШНЕ УДАРЕ НА ДОЛИНУ БЕКА

Израелска војска је саопштила да планира нови талас ваздушних удара у долини Бека у источном Либану усред све веће ескалације са Хезболахом, јавља Anadolu Agency.

Спремамо се да у блиској будућности ударимо на терористичке циљеве у долини Бека. Хезболах тамо складишти стратешко оружје, у цивилним зградама“, рекао је портпарол војске Даниел Хагари на конференцији за новинаре.

„Ово је посебно упозорење за становнике долине Бека. Становници који се налазе у близини зграда или унутар домова у којима су ускладиштени пројектили и оружје, одмах се удаљите од њих!“ додао је он.

Портпарол израелске војске за арапске медије, Avichay Adraee, такође је издао упозорење путем платформе друштвених медија Х, дајући становницима у долини Бека два сата да се удаље од домова у којима је Хезболах наводно чувао оружје и потраже уточиште у оближњим школама.

Израелска војска је од понедељка ујутру погодила више од 300 циљева широм Либана, што представља најтеже бомбардовање од почетка борби прошлог 7. октобра прошле године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *