155. МЕХАНИЗОВАНА БРИГАДА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ПРЕУЗЕЛА ХАУБИЦЕ CAESAR

Украјинска 155. механизована бригада, недавно трансформисана из пешадијске јединице у механизовану, добила је француске самоходне хаубице Caesar калибра 155 мм, саопштила је Оперативна команда Запад, украјинске војске. Артиљеријска јединица бригаде је тренутно стационирана у западној Украјини, обучава се и усавршава своје вештине пре распоређивања на фронт.

Јединица је 15. септембра 2024. године, реформисана у механизовану бригаду и пренаоружана је тенковима Leopard 2A4. Caesar хаубице додатно побољшава борбене способности бригаде, чинећи је до сада најбоље опремљеном јединицом у серији 150 украјинске војске.

Бивша украјинска 155. пешадијска бригада је реформисана у механизовану бригаду, што су потврдили припадници њеног 3. батаљона и добровољци повезани са јединицом. Део бригаде је тренутно у Пољској, обучава се на западној опреми, док други елементи подржавају текућу украјинску офанзиву у Курској области.

Тенковски (окопни) батаљон бригадепреузео је тенкове Leopard 2A4, а посаде тренутно тренирају у Пољској на тенковима 10. оклопне бригаде Оружаних снага Пољске, према инструкцијама норвешких војника. Ово је пренела норвешка телевизија TV2. Опрема за механизоване батаљоне остаје непозната.

За команданта бригаде постављен је пуковник Дмитро Рјумшин. Рјумшин је раније командовао 33. механизованом бригадом, а касније је предводио 47. механизовану бригаду током одбране Авдејевке, али после само два месеца командовања, украјинска врховна команда довела је у питање ефикасност бригаде и разрешила га дужности.

2 коментара на “155. МЕХАНИЗОВАНА БРИГАДА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ПРЕУЗЕЛА ХАУБИЦЕ CAESAR

  1. Е, ако им хаубице САЕСАР не помогну, више им ништа неће помоћи! Што више паниче и копрцају, то више и тону, као да су у живом песку или блату! Одмажу им богом дани! Време ради за Војску Русије!
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’,V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i A I)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *