ПОЧЕЛЕ БОРБЕ НА ПРИЛАЗИМА УГЛЕДАРУ

Постоје извештаји да се руске трупе боре не само да обухвате украјински гарнизон у Угледару на боковима града, већ и унутар граница насељеног подручја. Бројни извори наводе да су руске јуришне групе заузеле неколико положаја у Угледару пошто су украјинске јединице на овим положајима уништене артиљеријом и борбеном авијацијом.

Подсетимо, руске трупе су прошле недеље напредовале у правцу Богојавленке, чиме су у суштини пресекли последњи путев за снабдевање украјинског гарнизона у Угледару. Руске трупе су прешле и реку Кашлагач и њену северну притоку и напредовале до села Новоукрајинка, од којег су у овом тренутку, према последњим подацима, Руси удаљени мање од два километра.

Међутим, нема званичне потврде информација о борбама унутар града Угледара.

Подсетимо, Угледар је својеврсни „кључ” за југозападни део ДНР. Чим га руске трупе заузму, ситуација у области која се раније звала Времевска избочина ће постати изузетно тешка за Украјинце. Мада је тамо украјинским снагама и сада тешко. Конкретно, појавиле су се информације о новом напредовању руских трупа у правцу Велике Новоселке, која се налази неколико километара од граница Запорошке и Дњепропетровске области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *