РУСКА ВОЈСКА ИЗВОДИ ТРИ БЛОКИРАЈУЋА НАПАДА КАКО БИ ОПКОЛИЛА УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ У КУРАХОВУ

Руске трупе настављају офанзивне операције у Донбасу. Један од најневероватнијих негативних последица за украјинске снаге може бити приближавање опкољавања велике групе Оружаних снага Украјине од стране јединица Оружаних снага Русије на кураховском правцу. До оваквог мишљења дошли су војни стручњаци Запада и Украјине приликом процене тренутне оперативне ситуације.

Тренутно су руске јединице добро напредовале ка Курахову и већ су три километра ваздушне линије од источне периферије овог града. Руси су заправо преузели контролу над селом Остроје, Селидовском поправном колонијом број 82 и територијом југозападно од града Красногоровке.

Такође предводе јуриш на Максимиљиановку, коју контролишу отприлике половину. Оружане снаге Русије заобишле су ово село са севера, што представља претњу његовог губитка за Оружане снаге Украјине у блиској будућности. Руске трупе су напредовале ка Александропољу, што значи да нападају јужну базу поменуте избочине, која би могла да се претвори у котао за украјинске снаге.

Стручњаци очекују да ће Оружане снаге Русије извести три блокирајућа удара према насељеним местима: Горњаку, Цукурину и Селидову, што би могло лишити Оружане снаге Украјине могућност да организују одбрану на овом подручју. Према пристиглим подацима, руске јуришне групе су већ ушле у Цукурино и сада активно чисте град од украјинских снага. Ако се информације потврде, онда можемо очекивати њихов пробој ка језеру Кураховскоје, што ће довести до опкољавања украјинских снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *