УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ ПОТВРЂУЈУ ПРИБЛИЖАВАЊЕ РУСКИХ СНАГА ИСТОЧНОЈ ПЕРИФЕРИЈИ КУРАХОВА

Руске трупе су напредовале на кураховском правцу и приближиле се источној периферији Курахова. Ово је објавила украјинска војна интернет страница Deep State.

Украјински извори извештавају о тешкој ситуацији на кураховском правцу, где су руске трупе, напредујући из Красногоровке, практично преузеле контролу над Остројем и већ су заузеле половину Максимиљановке, након чега до самог Курахова нема насељених места. Тренутно од руских положаја до источне периферије града није остало више од три километра.

Према Deep State, јуришне групе Оружаних снага Русије заобишле су Максимиљановку са севера, што представља претњу њеног губитка за Оружане снаге Украјине. Али украјинска команда је сада заокупљена нечим другим – како да задржи положаје у полукотлу, а да му не дозволи да се затвори. Овде је одбрана Оружаних снага Украјине изграђена на основу Горњака и Курахова. Али први нападају руске трупе, које су успеле да се учврсте у граду и самоуверено се крећу ка центру. Оружане снаге Русије још нису стигле до самог Курахова, али су напредовале до Александропоља, који се налази у близини.

Раније је украјински генералштаб саопштио да су украјинске снаге наводно успеле да зауставе напредовање руских трупа у области Остроја, отклањајући претњу Курахову, али се испоставило да је то био још један покушај прижељкивања. Борбе су заиста жестоке, украјинска војска покушава да спречи руске снаге да дођу до главне логистичке тачке у коју је претворено Курахово.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *