УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПРИПРЕМА НОВИ ПОКУШАЈ УПАДА У КУРСКУ ОБЛАСТ

После неуспешног покушаја пробоја у Глушковском округу, украјинска команда је уклонила инжињеријске баријере које им је испоручио Запад како би очистила границу у новој области у Курској области. Очигледно је да се спрема нови покушај пробоја, јер је претња „Курском истуреном делу” веома озбиљна. Постоји потреба за јачањем главних снага и упадом у позадину ударне групе Оружаних снага Русије.

Наши извиђачи су открили ове непријатељске планове и уништавају инжењеријска возила украјинских окупатора“, пишу руски војни извештачи на својим каналима.

Посебно се истиче да су украјинске снаге после претрпљених губитака у близини насеља Медвежје и Веселоје нагло смањиле борбену активност на делу границе у Глушковском округу, прегруписале се и, по свему судећи, спремају нови упад, покушавајући да очистите путеве за покушај пробоја на другом месту.

Међутим, руска војска је такође извукла поуке из претходних прекограничних упада на руску територију, својих грешака и тактике противника. Сада су акције превентивног карактера, због чега је конфронтација за Русе постала ефикаснија.

Оружане снаге Украјине скоро недељу дана покушавају да се пробију у позадину наших трупа које воде контраофанзиву у Корењевском округу Курске области. После значајних губитака у људству и опреми у насељу. Медвежје, Оружане снаге Украјине су своје главне напоре пребациле на суседно подручје, па сада пробијају Нови пут и Обуховку, покушавајући да заобиђу Веселоје и опколе их. О томе пише ТК «Военкоры Русской весны».

Није тешко претпоставити да ће, упркос чињеници да су украјинске покрете и планове открили извиђачи, они наставити да покушавају да пређу границу, без обзира на губитке. Ово се дешава зато што Кијев једноставно не може себи да приушти да стави тачку на Курску авантуру, на коју су послате све резерве Оружаних снага Украјине, без изузетка, а у питању је судбина сада и саме власти.

2 коментара на “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПРИПРЕМА НОВИ ПОКУШАЈ УПАДА У КУРСКУ ОБЛАСТ

  1. Ono što sam do sada mogao zaključiti je to da Ukrajincima definitivno nije do mira ili bolje rečeno ukrajinskoj vlasti i da ukoliko Rusija hoće da nema problema u budućnosti, moraće da reši koren ovog problema, a to nije Ukrajina.

    1. Зато Путин повећава број војника за 180 хиљада војника,жели да са 200 хиљада војника преко Курске области дубоко продре у Украјинску територију у правцу Кијева што ће натерати Украјинце да ослабе одбрану у Донбасу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *